Αισθητική προσώπου και οδοντιαρική

Στις μέρες μας όλοι γνωρίζουμε τι είναι το botox, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι αυτές οι θεραπείες αισθητικής μπορούν να γίνουν στο οδοντιατρείο?

Ο Χειρουργός Οδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης μας μιλά για αναλυτικά για όλες τις θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε στο οδοντιατρείο.

Ο σύγχρονος οδοντίατρος δεν ασχολείται πλέον μόνο με τη λειτουργική αποκατάσταση  της   μάσησης  του ασθενούς  του. Σκοπός του  είναι  να  προσφέρει  στον ασθενή   του  και   ένα   όμορφο  χαμόγελο,  πιο σωστές αναλογίες στο  πρόσωπό του , πιο  ωραία εμφάνιση των χειλιών του  και  γενικά  μια  αισθητικά  αναβαθμισμένη εικόνα όλου του προσώπου του.

Είναι αλήθεια πως μια αορατη ορθοδοντικη θεραπεία με διαφανεις ναρθηκες μπορεί να μεταμορφώσει το χαμόγελο και να αναβαθμίσει την εικόνα όλου του προσώπου. Επίσης μια θεραπεία με προσθετική χωρίς μέταλλο ή με εμφυτευματα δοντιών μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό χαμόγελο, αλλά να βελτιώσει και τις αναλογίες των γνάθων, να ανορθώσει τις παρειές και τα χείλη και να εξαλείψει με τον πιο φυσικό τρόπο τις ρυτίδες του κάτω τριτημορίου του προσώπου.

Μια συνολική όμως αντιμετώπιση του προσώπου θα μπορούσε να συνδυάσει τα εντυπωσιακά και απολύτως  φυσικά την αισθητικη οδοντιατρικη, με θεραπείες αντιγήρανσης και στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Στα  πλαίσια  λοιπόν  αυτά, τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και πιο  πρόσφατα στην Ελλάδα, ο οδοντίατρος προσφέρει και  υπηρεσίες για βελτίωση της  αισθητικής  του  δέρματος  του  προσώπου , κυρίως στην περιοχή γύρω από το στόμα, αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο, με θεραπείες όπως το BOTOX, το υαλουρονικό οξύ, η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το LASER και άλλα.

Στο οδοντιατρείο μας λοιπόν από το 2010 προσφέρεται και η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τη μείωση των ρυτίδων του προσώπου.

Η τοποθέτησή του γίνεται μετά από αναισθητοποίηση της περιοχής και διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Η αναισθησία της περιοχής επιτυγχάνεται είτε με την επάλειψη μιας πολύ ισχυρής και αποτελεσματικής  αναισθητικής κρέμας (όχι τύπου emla), είτε αν το επιθυμεί ο ασθενής, με μικρή δόση της συνήθους οδοντικής αναισθησίας.

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται με μικρές εγχύσεις του υλικού αμέσως κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Πολλές φορές το υαλουρονικό οξύ δεν χρειάζεται να εγχυθεί ακριβώς μέσα στη ρυτίδα, αφού αν έχουμε επιλέξει κάποιο πιο παχύρευστο τζελ, αυτό μπορεί να τεντώσει το δέρμα και έτσι αν κάνουμε για παράδειγμα ανόρθωση στα ζυγωματικά, δηλαδή στα <<μηλαράκια>>, θα διορθωθεί αυτόματα και η βαθιά ρυτίδα στη ρινοχειλική αύλακα.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και οι ρυτίδες σχεδόν εξαλείφονται την ίδια στιγμή, η εικόνα όμως βελτιώνεται ακόμη περισσότερο τις επόμενες 2-3 ημέρες. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου 6-12 μήνες, ανάλογα το είδος και την πυκνότητα του υαλουρονικού οξέος που έχουμε επιλέξει.

Η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ μπορεί να  επαναληφθεί ύστερα από αυτό το διάστημα, όμως κάθε φορά το αποτέλεσμα διαρκεί όλο και περισσότερο, αφού το δέρμα έχει ήδη ενυδατωθεί και έχει διατηρηθεί τεντωμένο και σφριγηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με το υαλουρονικό οξύ επιδιορθώνονται όλες οι ρυτίδες του προσώπου όπως οι ρινοχειλικές, οι ρυτίδες καπνιστού κλπ. Μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε την εμφάνιση των χειλιών είτε τονίζοντας το περίγραμμά τους είτε αυξάνοντας ελαφρά τον όγκο τους. Επίσης μπορούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά, να βελτιώσουμε το σχήμα του σαγονιού ή της μύτης και γενικά να ανορθώσουμε πεσμένους ιστούς του προσώπου.

Πολύ σημαντικό είναι ότι το υαλουρονικό οξύ δεν έχει παρενέργειες , όπως άλλα υλικά , γιατί είναι φυσικό προϊόν και υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στο δέρμα μας. Επίσης επειδή το υαλουρονικό οξύ απορροφά χίλιες φορές το βάρος του σε νερό , προσφέρει μια συνεχή ενυδάτωση στο δέρμα. Τέλος επειδή είναι σε μορφή ελαφρού τζελ , το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και επιδιορθώσιμο. Μετά το τέλος της εφαρμογής του , τοποθετούμε και μια μάσκα υαλουρονικού στο πρόσωπο για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς.

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να διορθώσουμε πάρα πολλά σημεία του προσώπου, απαλύνοντας τις ρυτίδες και τονίζοντας τα ωραία χαρακτηριστικά. Έτσι μπορούμε:

- Να μειώσουμε τις ρινοχειλικές ρυτίδες

- Να μειώσουμε τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια

- Να μειώσουμε τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια

- Να μειώσουμε τις ρυτίδες καπνιστού στα χείλια

- Να μειώσουμε οποιαδήποτε ρυτίδα ή ουλή

- Να τονίσουμε το περίγραμμα των χειλιών

- Να μεγαλώσουμε τον όγκο των χειλιών

- Να τονίσουμε το φίλτρο των χειλιών

- Να βελτιώσουμε το σχήμα της μύτης

- Να τονίσουμε τα ζυγωματικά, ανορθώνοντας ταυτόχρονα όλο το μέσο πρόσωπο

- Να γεμίσουμε το περίγραμμα του προσώπου ή του σαγονιού

- Να γεμίσουμε τα κενά ανάμεσα στα δόντια λόγω της υποχώρησης των ούλων.

www.odontiatros-peiraia.gr

Tags: υαλουρονικό, μποτοξ, αισθητική, προσωπο